Ett bättre Vaxholm

Jag heter Michael Baumgarten och är ordförande i Folkpartiet Liberalerna i Vaxholm, ett borgerligt parti. Det här är min personliga blogg. Jag vill utveckla kommunen till en plats där medborgarnas behov av service är i fokus. Dialog med medborgare, närings- och föreningsliv skall prioriteras. Miljöhänsyn ska genomsyra all verksamhet i kommunen. Öppenhet, transparens, medborgarinflytande och förankring är oerhört viktigt.
Kommentera gärna mina inlägg här eller skicka ett mail till michael@egenart.se.
Vill du veta mer om Folkpartiet i Vaxholm besök http://www.folkpartiet.se/vaxholm.

Annonser

10 kommentarer till Ett bättre Vaxholm

 1. Susanne skriver:

  Hej ordförande i Folkpartiet!

  Jag är mamma till tonårsbarn och undrar varför det inte finns några ungdomsbostäder. Det känns viktigt för mig att det finns en framtid för ungdomar i Vaxholm. Som det är nu så är det svårt med bostäder i Vaxholm för de yngre. Alla har kanske inte råd med bostadsrätter – har ni planer på hyresrätter, hur ser era planer ut??

  Tacksam för svar!
  Tonårsmamma

  • Hej,
   jag håller med dig om att ungdomar måste kunna få ta plats och sätta bo i Vaxholm. Nästan alla bostäder i Vaxholm är egnahem, d v s ägda av de som bor där. Villor eller bostadsrätter. Jag tycker att när Vaxholms Stad tillåter någon annan att bygga nytt eller på annat sätt exploatera mark för flerfamiljshus så måste hyresrätten vara ett del i detta. Vaxholms befolkning växer så det knakar (inflyttning) och jag tycker att kommunen ska värna befintliga innevånare men även inflyttande. Idag har nästan ingen ungdom (eller äldre för den delen) möjlighet att starta sin bostadskarriär i Vaxholm därför att det är brist på hyreslägenheter. Jag tycker att hyresrättsboende är viktigt för ett samhälle och vi behöver inte kalla det för ungdomsbostäder. Blandade bostadsområden är egentligen det bästa. Unga, gamla, egna hem och hyresboende.
   Hej Folkpartiet, kryssa mig i kommunvalet!

 2. Susanne skriver:

  Tack för ditt snabba svar!
  Äntligen någon som tänker på tillväxten i Vaxholm på ett realistiskt sätt. Jag håller med om att blandande bostadsområden är det bästa för samhället. Jag kommer säkert att återvända med fler frågor, kommer du att finnas tillgänglig för personliga frågor inför valet?
  hälsningar
  Susanne

 3. Vi har en valstuga vid Söderhamnsplan som är öppen varje dag och jag är själv där dagligen, säkrast sena eftermiddagar. Kom och besök oss!
  Har du inte tid kan du alltid ringa 08 – 29 01 23.

 4. Susanne skriver:

  Tack! jag kommer att titta in i er stuga!

 5. Susanne skriver:

  Tack!
  Jag kommer att titta in i er stuga!

 6. Ping: Frågor och svar om trafik, skolmat, Vaxholms stadskärna och mer. | Vaxholm – den bästa platsen att leva i.

 7. Karin skriver:

  Vaxholm- den bästa platsen att lev i
  Det låter ju bra men det stämmer ju inte, det finns ju inga bostäder för dem som inte kan köpa en lägenhet.
  Jag har en dotter som har fast jobb På Resarö och hon har en 7 årig dotter som går i skolan i vaxholm, efter separation i från sin nu varnde pojkvän (ej barnets pappa) så är hon bostadslös. Nu har hon fått hyra en lägenhet i andra hand till Maj nästa år, men vad händer sedan, är det meningen att min dotter och barnbarnet ska bo på gatan sedan. Säga upp sitt arbete som man trivs med för att man inte har någon stans att bo verkar ju för mig helt vansiningt. Hoppas att det blir en snabb ändring på detta: Hur är planerna? orolig Mamma och Mormor

  • Ja,
   det är för sorgligt.
   Folkpartiet i Vaxholm gör allt vi kan för att återskapa en bostadsmarknad också med hyresrätter. Det viktigt att alla upplåtelseformer för bostäder finns i alla kommuner.
   Vi vill:
   Förutsättningar för bostadsbyggande måste förändras så att produktionen svarar mot efterfrågan utan snedvridande subventioner.
   Öka konkurrensen. Fler utländska byggaktörer måste släppas in i Sverige.
   Handelshinder för byggmaterial måste bort.
   Kartellsamarbete måste kriminaliseras.
   Nej till s.k. marknadshyror men ja till en friare hyressättning inom bruksvärdessystemets ram.
   Minska kommunernas roll som fastighetsägare. Fler alternativ och större konkurrens leder till en bättre fungerande hyresmarknad.
   Enklare regler och mindre krångel vid bostadsbyggande. Friare regler till exempel när det gäller standardkrav leder till fler och billigare bostäder.
   Förbättra för de hemlösa och införa en tak-över-huvud-garanti i alla kommuner.

 8. Mikael. B skriver:

  Heja folkpartiet!

  Ni har min röst, uppmanar alla att rusa ned till vallokalerna och rösta för Vaxholms bästa NU – det är ett par timmar kvar!

  För ett starkare & gladare Vaxholm
  Susanne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s