Vaxholm kan få högre p-avgifter

Svensk Bevakningstjänst har gjort en parkeringsutredning på uppdrag av staden och föreslår bland annat högre parkeringsavgifter på stadens gator.
Radio Stockholm tar upp detta här.
På måndag, den 16 maj, hålls ett öppet möte i Rådhuset för allmänheten och två veckor senare hoppas nämnden för Teknik, Fritid och Kultur kunna ta ett beslut i denna fråga.

Det ska bli intressant att höra om utredarna eller nämnden i fråga tar upp boendeparkeringsproblematiken. Många kommuninnevånare har inga möjligheter att lämna sina bilar på enskild mark utan ofta kommer stadens gatumark till anspråk för detta. Ett boendeparkeringstillstånd kan vem som helst, oavsett hemvist, köpa från stadens tekniska förvaltning. Alltså mantalsskrivna somväl icke mantalsskrivna och vilken besökare som helst kan köpa dessa tillstånd för att boparkera på särskilt anvisade allmänna platser. Haken är att platserna upplåts både för vanlig avgiftsparkering som för boendeparkering oavsett bilägarens hemvist.
Vad glädjande det skulle vara om mantalsskrivna i Vaxholm, också omvänt, kunde få köpa boendeparkering i de kommuner vi väljer att besöka för t ex arbete eller annat.

Jag tycker inte om våra principer för boendeparkering. Det är rimligt att detta zonindelas inom kommunen och att hänsyn tas till var bilägaren bor. Vi ska, först och främst, omhulda egna kommuninnevånare.

En hel del kommuninnevånare bor dessutom på öar. När ska deras parkeringsmöjligheter beaktas och ses över? Idag kostar båtparkering i gästhamnen 80:-! Ett årskort kostar 3000:- och där ingår ändå inte juli månad.

Kom och gör din röst hörd på måndag!

Annonser

Om Michael Baumgarten, FP Vaxholm

Hej, här bloggar jag med personliga åsikter om politik och annat. Kom gärna med inlägg och kommentarer. Michael Baumgarten
Det här inlägget postades i Allmänt, Infrastruktur, Näringsliv och sysselsättning, Politik, Skatter och avgifter, Skärgårdidyllen, Vaxön. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s