Folkpartiet i Vaxholm värnar de äldre

Vaxholm har en bra omsorg för våra äldre. Folkpartiet vill under den kommande mandatperioden göra den än bättre. Vi vill utöka valfriheten. Det är den som har behov av hjälp som bäst kan avgöra hur hjälpen skall utformas.
Den utbildningsmässiga kompetensen hos personalen inom äldreomsorgen bör ökas i Vaxholm. Vi vill höja kompetensen hos omsorgspersonalen och fortsätta utvecklandet av demensvården.
Merparten av omsorgen av äldre sköts av anhöriga. Vi vill uppmuntra och stödja anhörigas insatser och utveckla det kommunala anhörigstödet.
Frivilligorganisationerna gör idag ett stort arbete i förebyggande syfte för våra äldre. Vi vill uppmuntra friskvårdsinsatser och kulturaktiviteter från frivilligorganisationerna. Vi vill att trygghetsringningar införs. Vi vill att bidraget till frivilligorganisationerna ökas. Vi vill att kommunen har ett gott samarbete med religiösa organisationer till gagn för de äldre.
• Individen i centrum. Vi vill att omsorgen om äldre skall utgå från individens behov, integritet, och egna förutsättningar samt med det egna inflytandet i centrum.
• Parboendegaranti. Vi kräver att alla sammanboende äldre skall garanteras en rätt att bo tillsammans även om endast ena partner är i behov av äldreboende.
• Fler bostäder för äldre. Vi kräver ett varierat utbud av äldrebostäder, hyreslägenheter, kollektivboende för äldre, trygghetsboende och särskilt boende.
• Ökat RUT-avdrag för äldre över 80 år.

Annonser

Om Michael Baumgarten, FP Vaxholm

Hej, här bloggar jag med personliga åsikter om politik och annat. Kom gärna med inlägg och kommentarer. Michael Baumgarten
Det här inlägget postades i Äldrefrågor, Trygg i Vaxholm. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s