Reklamfilm

På måndag rullar tre stycken reklamfilmer från Folkpartiet ut. De handlar om tre av våra kärnfrågor – skolan, parboendegarantin och kärnkraften. Filmerna börjar visas i TV4 med tyngdpunkt på skolan och parboendegarantin. Du som vill se filmerna innan dess kan göra det här.

Annonser

Om Michael Baumgarten, FP Vaxholm

Hej, här bloggar jag med personliga åsikter om politik och annat. Kom gärna med inlägg och kommentarer. Michael Baumgarten
Det här inlägget postades i Allmänt, Barnomsorg och skola, Bostäder, Kärnkraft, Miljö, Parboendegaranti, Trygg i Vaxholm, Ungdomsfrågor. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Reklamfilm

 1. Mikael. B skriver:

  Jag undrar lite om fp inställning i Vaxholm till kärnkraften. Hur ser ni i fp på kärnkraften och förvaring utav det använda bränslet?

  Mikael

  • Min personliga inställning till kärnkraft är dubbeleggad. Kärnkraft är klimatsmart och billig i drift. Det är rimligt att tillåta körning av våra, om de är säkra, befintliga kärnkraftverk ytterligare en tid framåt. Dessutom tror jag att kärnkraft och dess avfall förmodligen blir en ny råvara att använda för energiproduktion i framtiden, studier pågår.
   Det egentliga problemet är att ett ok för framtida utbyggnad kan leda till att det inte alls blir någon utbyggnad. Investeringskostnader, vid nystart, är enorma och energimarknaden är avreglerad. Avkastning styr och gammal teknik kan därför anses fortsätta att leverera. Dvs billig produktion och samtidigt ständigt höga priser.
   Alltså, ok för kärnkraft kan innebära ok för gammal teknik. Ok för gammal teknik kan innebära låga produktionskostnader. Ok för låga produktionskostnader ger möjlighet till ok för högre avkastning för industrin.
   Kommer dessa okn att ge lägre priser för oss?

 2. Per Kullstam skriver:

  Michael
  Jag håller helt med om Dina och Folkpartiets synpunkter om kärnkraften. Den släpper inte ut någon koldioxid och inte andra luftföroreningar heller och sen finns det ingen begränsning, utom den politiska, hur mycket elkraft som kan genereras. Med mycket elkraft kan vi köra våra bilar på el, eller bryta ner vatten i väte (H) och syre (O), släppa ut syret i luften och förbränna vätet i våra fordon. Väte under högt tryck är en vätska som kan fyllas på våra ”bensin-” mackar. Men en sådan klimatlösning tror inte miljöpartiet på, förvånade!
  Per

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s