Mer bostäder behövs

Exploateringen på Rindö är i full gång med lägenhetsförsäljning på Vasallens område, gamla regementet. Vasallen trycker på för att få riva byggnader på området som t ex simhallen till förmån för ytterligare nybyggnation. En majoritet av Vaxholms befolkning har protesterat mot dessa planer.

I somras visade det sig att lägenhetsförsäljningen inte gått som förväntat. Det kanske är för dyrt? Se SVTs nyhetsinslag.

Jag tror på blandade upplåtelseformer av bostäder och bostadsbristen är känd sedan tidigare i Vaxholm. Vi bör kanske tänka om och ge hyresrätten mer plats. Det är bl a viktigt för unga vid starten av sin bostadskarriär. Många offentliganställda och anställda inom servicenäringarna arbetspendlar till Vaxholm idag. Självklart blir det lättare att rekrytera personal om det finns lättillgängliga bostäder. Se TV4s inslag om bostadssituationen i Vaxholm.

Jag anser att blandade upplåtelseformer för bostäder är viktigt. Vi måste också planera för arbetplatsområden och möjlighet till fritid och rekreation.

En simhall kan därför vara ytterligare en möjlighet. Varför inte utveckla den idén tillsammans med någon extern huvudman. Äventyrsbad, spa, konferenshotell mm.
Den 19 september är det val och det är du som avgör.
Öppenhet, transparens, medborgarinflytande och förankring är viktigt vid alla större förändringar som exploateringar och visionsarbeten.
Vad tycker du?

Annonser

Om Michael Baumgarten, FP Vaxholm

Hej, här bloggar jag med personliga åsikter om politik och annat. Kom gärna med inlägg och kommentarer. Michael Baumgarten
Det här inlägget postades i Bostäder, Rindö, Simhall, Skärgårdidyllen. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mer bostäder behövs

  1. Mikael. B skriver:

    Vi är många i kommunen som vill bevara simhallen på Rindö – och ha tillgång till den, det känns inte bra att behöva åka till grankommunerna för att få ta sig ett dopp med familjen. Som skärgårdskommun ser jag det även som viktigt att våra barn får tillgång till simmöjligheter i närmiljö. Vad säger ni i denna fråga är det möjligt att få igenom det du skriver ovan?

    Mikael.B

    • Jag och Folkpartiet tycker att medborgarinflytande är viktigt. För närvarande ska kommunen vägra en rivning av simhallen och istället locka fler intressenter till simhallsprojektet. Ökade möjligheter till lokal rekreation och möjliga, externa intressenater kan få detta att bli en realitet.
      Jag menar att ett utvecklat simhallskoncept i detta läge kan bli en riktig turistmagnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s