Resarö Föräldraförening ställer frågor

Igår fick jag ett brev från Resarö Föräldraförening (RöFF) och det är bra att medborgarna trycker på.

Jag citerar brev och svar:

-”Hejsan! Resarö Föräldraförening (RöFF) är en partipolitiskt obunden förening, som verkar för barn och ungdomar på Resarö i Vaxholms kommun. Med det stundande valet i åtanke, bad vi våra medlemmar skicka in viktiga frågor gällande barn och ungdomar på Resarö. Frågor vi vill att du som kommunpolitiker i Vaxholm ska svara på. Frågorna hittar ni nedan och vi behöver respektive partis (m, c, fp, kd, s, v, mp) svar senast fredagen den 3 september. Svaren kommer bland annat att publiceras på RöFFs hemsida www.roff.nu.

Hur ställer sig ditt parti till … (punkterna a-i) … och på vilka grunder baserar ni era ståndpunkter?

a)       fritidssatsningar som simhallen på Rindö och Vaxholm Arena

Vi är positiva till att utveckla Vaxholms Arena/idrottsplatsen men till en lägre investeringsbudget, hänsyn skall också tas till kommande driftskostnader, och i samråd med föreningarna och framför allt skolorna. F n  vill vi inte ge rivningstillstånd till simhallen. Partsammansatt arbetsgrupp bör utreda frågan ytterligare. Finns det externa intressenter. Går det att utveckla något större. äventyrsbad, spa, konferensanläggning eller annat.

b)       fördelningen av medel till fritidsaktiviteter för flickor jämfört med pojkar

Genusperspektivet är oerhört viktigt vid resursfördelning men också antalet engagerade (dvs Hur många barn?) Vår uppfattning är ändock att flickor ofta får stryka på foten och det är inte bra.

c)       utförsäljningen av förskolor och grundskolor inom Vaxholms kommun

Huvudmannaskapet är inte heligt, kommun eller friskola. Valfrihet är viktigt och får inte begränsas. Befintlig skola på Resarö bör vara kommunal. Vid eventuell nyetablering/ytterligare skola på Resarö skall andra aktörer än kommunen bjudas in.

d)       trafiksituationen kring skolan på Resarö samt cykelvägen längs Överbyvägen

Katastrof. Ökad satsning på trygg trafikmiljö måste till.

e)       fördelningen av medel till aktivitetsytor för alla åldrar (lekparker, skejtingområden, osv) på Resarö jämfört med Vaxön

Både Rindö och Resarö är tillväxtområden vad gäller befolkningen inom kommunen. Mötesplatser för barn och ungdomar måste utvecklas på öarna.

f)         en ungdomsgård, samlingsplats, lokal för äldre barn och ungdomar på Resarö

Vi tror på att utveckla mötesplatser i högre grad än det vi kallar ungdomsgårdar. En mötesplats kan självklart vara en lokal. Frivilligorganisationer måste ges större utrymme och medel från kommunen.

g)       att utöka kulturskolans aktiviteter på Resarö skola

Kulturskolans aktiviteter bör utvecklas och vara ett reellt alternativ, gärna i samarbete med andra organisationer, t ex  studieförbund. F n  ger Vaxholms kommun noll kronor till studieförbunden.

h)       behovet av bättre busskommunikationer till och från Resarö, speciellt kollektivtrafiken under sena kvällar och nätter

Kollektivtrafiken måste förbättras och förstärkas till våra två stora öar. Utveckla en trafikplats (rondell) vid Engarn och mindre matarbussar ner på Resarö. Hur svårt kan det vara?

i)         utbyggnad av förskola och skola på Resarö

Riv Slånbärsgården och använd delar av idéerna från Ytterby förskola till något nytt omgående (förmodligen på g, fast det har varit tufft). Bygg en till skola vid Engarn (kanske tillsammans med den nya förskolan).

Vänliga hälsningar från RöFFs styrelse” slut citat.

Annonser

Om Michael Baumgarten, FP Vaxholm

Hej, här bloggar jag med personliga åsikter om politik och annat. Kom gärna med inlägg och kommentarer. Michael Baumgarten
Det här inlägget postades i Allmänt, Resarö. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s